tel [javascript protected email address]
empty
home   /   nieuws

Duurzaamheidsmogelijkheden bij ontwikkeling Burgemeester Dekker sportpark

Visie begint bij het nadenken over de toekomst. Het opwekken van energie vanuit zeven kunstgrasvelden is zo'n voorbeeld. Ook het gebruik van water wordt een belangrijk onderwerp voor de toekomst. Net zoals we keken naar het installeren van zonnepanelen op de parkeerplaats van het gemeentehuis.De verwachte voordelen rechtvaardigen het uitvoeren van dit onderzoek. Het is nodig om hier nu of in de toekomst op in te spelen. Wat ons betreft kunnen we ons beperken tot het verkennen van omvangrijke mogelijkheden, waaronder de twee genoemde voorbeelden. Dit sluit aan bij het coalitieakkoord, waarin staat dat we samen ambitieus werken aan een duurzame toekomst.Daarom hebben we, samen met DS, dit amendement (wijzigingsvoorstel) ingediend.De raad besluit:

Verkennen van andere interessante (omvangrijke) duurzaamheidsmogelijkheden, waarbij onderzocht worden aspecten als financiële haalbaarheid, subsidiemogelijkheden en welke maatregelen nodig zijn bij de aanleg om voor te bereiden op deze ontwikkelingen.Toelichting:

In het vervolgtraject willen we niet alleen streven naar een sportaccommodatie die energieneutraal is, maar ook onderzoeken welke andere interessante (omvangrijke) duurzaamheidsmogelijkheden er zijn en hoe deze kunnen worden ondersteund door subsidies.

Bijvoorbeeld:

Het opvangen en hergebruiken van douchewater voor het doorspoelen van het toilet, zoals bij voetbalvereniging ONT in Opeinde gebeurt met een waterzuiveringsinstallatie.
Het opwekken van warmte van kunstgrasvelden en deze gebruiken om woningen van energie te voorzien, zoals bij een proef van de gemeente Eindhoven waarbij een kunstgrasveld van de korfbal warmte opwekt voor ruim 100 woningen.


Aangenomen

Het voorstel werd unaniem door de gemeenteraad aangenomen.
 

Terug naar overzicht

  • Stuur als link